Naast de WIA-werknemersverzekering, kunt u er voor kiezen de WIA-excedentverzekering af te sluiten voor uw werknemer. Wat deze verzekering precies dekt en wat de kosten zijn, leest u op deze pagina.

Wat verzekert de WIA-excedentverzekering?

De WIA-excedentverzekering kunt u afsluiten wanneer uw werknemer meer dan € 55.927 verdient en verzekerd is met de WIA-werknemersverzekering van NV schade. De WIA-excedentverzekering verzekert het loon tot maximaal € 100.000.

Wanneer keert de WIA-excedentverzekering uit?

Deze afbeelding geeft aan bij welke percentages arbeidsongeschiktheid NV schade aan u uitkeert. Dit staat ook in de tekst eronder en in de voorwaarden.
Procent arbeidsongeschiktheid volgens UWV

Wanneer keert de WIA-excedentverzekering uit?

Aan welke voorwaarden moet mijn werknemer voldoen om de WIA-excedentverzekering af te sluiten?

 uw werknemer is verzekerd met de WIA-werknemersverzekering van NV schade;
 uw werknemer is op moment dat hij of zij onder de dekking valt, vier weken volledig arbeidsgeschikt;
 uw werknemer verdient meer dan het maximum SV-loon (In 2019 is dit € 55.927 per jaar).

Hoe hoog is de premie voor de WIA-excedentverzekering?

Voor de WIA-excedentverzekering betaalt u maandelijks een premie van 2,3% van het loon van uw werknemer. Hiervan is 0,017% voor de WIA-bodemverzekering. De overige 2,283% is voor de WGA-hiaatverzekering bij 35-100% arbeidsongeschiktheid. 

We gaan uit van het brutoloon vanaf het maximum SV-loon. Dit is € 55.927 tot € 100.000 in 2019. U en uw werknemer kunnen over de verdeling van de te betalen premie zelf afspraken maken.

Wilt u meer weten over onze verzekeringen? Heeft u nog vragen? Of heeft u niet kunnen vinden wat u zoekt? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij al uw vragen.

Met de WIA-excedentverzekering vullen wij het loon van uw werknemer aan tot 100% van het loon dat uw werknemer kreeg op de eerste ziektedag, bij arbeidsongeschiktheid tussen de 15% en 35%. Dit doen wij voor maximaal 7,5 jaar.

Wanneer uw werknemer 35% tot 80% arbeidsongeschikt is, vullen wij het loon tot minimaal 70% aan totdat uw werknemer de AOW-leeftijd heeft bereikt.

Is uw werknemer meer dan 80% arbeidsongeschikt? Hij of zij krijgt dan een aanvulling op de IVA-uitkering tot 75% van het loon dat uw werknemer kreeg op de eerste ziektedag.

Wilt u meer weten over de WIA-excedentverzekering? Bekijk dan onderstaande video.

Heeft u nog vragen over onze verzekeringen? Of heeft u niet kunnen vinden wat u zoekt? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij al uw vragen.