NV schade is opgericht door de sociale partners. Deze bestaan uit werkgevers- en werknemersorganisaties. Samen stellen zij de arbeidsvoorwaarden binnen de bedrijfstak vast en zorgen voor de cao-regeling.

Ongeveer 39.600 werkgevers in de Metaal en Techniek en Automotive branche zijn bij NV schade verzekerd. Elke werkgever binnen de sector Metaal en Techniek is aangesloten bij een van de volgende brancheorganisaties:

FGZ 
voor de goud- en zilvernijverheid

FOCWA

FOCWA 
voor het carrosseriebedrijf

Koninklijke Metaalunie

Koninklijke
Metaalunie
 
voor het metaalbewerkingsbedrijf

NGO-SBG 
voor het galvanotechnisch bedrijf

NVKL 
voor het koel- en vriesinstallatiebedrijf

Romazo 
voor het rolluiken-, markiezen- en zonweringsbedrijf

Uneto VNI 
voor het technisch installatiebedrijf

VIB 
voor het isolatiebedrijf

VGS 
voor het graveer- en signbedrijf

 

Alle werkgeversorganisaties voor de Metaal en Techniek zijn aangesloten bij de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT). Daarnaast is elke werkgever in de automotive-bedrijfstak aangesloten bij Bovag voor het motorvoertuigen- en tweewielerbedrijf.

NV schade verzekert ongeveer 341.000 werknemers in de Metaal en Techniek en Automotivebranche. Elke werknemer kan zich aansluiten bij één van de volgende werknemersorganisaties of vakbonden:

FNV

CNV De Unie

Wij werken ook samen met brancheverzekeraars en brancheloketten bij het uitvoeren van onze verzekeringen.

Wij werken samen met de brancheverzekeraars Achmea Schadeverzekering NV en NV schadeverzekering-maatschappij Bovemij. Zij hebben een vergunning van De Nederlandsche Bank om het schadeverzekeringsbedrijf uit te oefenen.

 

Bovemij Inkomensverzekeringen

Bovemij Inkomensverzekeringen

 

Focwa Verzekeringsdienst

 

FOCWA verzekeringsdienst

 

Juwon

JUWON

 

Mevas

 

Mevas

NVKL Verzekeringsdienst

NVKL Verzekeringsdienst

Uneto-VNI Verzekeringen

Uneto-VNI Verzekeringen

De brancheloketten hierboven werken samen met NV schade. Zij behartigen de belangen voor zowel werkgevers als werknemers in de branche. Deze brancheloketten hebben contracten met werkgevers- en werknemersorganisaties. Ook zijn ze verbonden met NV schade en één van de brancheverzekeraars.