Een uitkering aanvragen bij UWV begint met de keuring. UWV stuurt u hierover een brief. Tijdens de keuring bepaalt de keuringsarts van UWV hoe arbeidsongeschikt u bent, van 0 tot 100%. Daaruit bepaalt UWV of u een aanvraag bij hen mag indienen voor een WGA-uitkering.

Wanneer krijg ik een uitkering van UWV?

Komt u in aanmerking voor een uitkering van UWV? En hoeveel is dat per maand? Dat hangt af van hoeveel procent u arbeidsongeschikt bent verklaard door UWV.

 Minder dan 35% arbeidsongeschikt

Wanneer u minder dan 35% arbeidsongeschikt bent, ontvangt u geen uitkering van UWV. Onze adviseur kan u vertellen of u wel een uitkering van NV schade krijgt.

 Meer dan 35% arbeidsongeschikt

Wanneer u 35% of meer bent afgekeurd, krijgt u meestal een aanvulling op het loon: de WGA-uitkering of IVA-uitkering vanuit de wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA).

  • De WGA-uitkering ontvangt u als u nu of later nog kunt werken.
  • De IVA-uitkering ontvangt u als u niet of nauwelijks kunt werken en er een kleine kans is dat u weer gedeeltelijk of volledig aan het werk gaat. Dit noemt UWV volledig en duurzaam arbeidsongeschikt.

Onze adviseur kan u vertellen of u daarnaast een uitkering van NV schade krijgt.

Hoe vraag ik een uitkering aan bij UWV?

Bekijk onderstaande stappen voor het aanvragen van een uitkering bij UWV.

 De adviseur arbeidsongeschikthied helpt u graag bij het aanvragen van een uitkering

  88 weken ziek

UWV stuurt u een brief over de keuring.

  93 weken ziek

Geeft UWV aan dat u een uitkering mag aanvragen? Dan kunt u dat het beste voor deze week doen. De uitkering van UWV vraagt u aan via de website van UWV. U vindt hier ook een overzicht van wat u moet doen om een uitkering aan te vragen. U kunt ons nu ook vragen of u recht heeft op een uitkering van NV schade.

  104 weken ziek (2 jaar)

Uw werkgever hoeft uw loon niet meer door te betalen. Als u op tijd een uitkering heeft aangevraagd, dan gaat deze nu in.