Wij betalen elke maand rond de 25e uw uitkering. Werkt u nog in de metaal en techniek- of automotive-branche? Dan betalen wij uw uitkering in de meeste gevallen aan uw werkgever. Die betaalt dan aan u de netto uitkering.

Kunnen jullie mij rechtstreeks uitbetalen?

Het kan voorkomen dat wij het bedrag rechtstreeks aan u betalen. Dit doen wij in de volgende gevallen:

 u werkt fulltime of parttime bij een werkgever buiten de metaal en techniek- of automotive-branche;
 u heeft geen betaald werk;
 wij kunnen uw uitkering niet aan uw werkgever kunnen overmaken;  
 u geeft aan dat u de uitkering liever rechtstreeks wilt ontvangen. 

Als u vrijwillig kiest voor rechtstreeks uitbetalen, kan dat invloed hebben op uw pensioen.
Onze adviseur kan u vertellen of dat bij u het geval is.

Krijg ik elke maand evenveel?

De hoogte van uw uitkering kan per maand anders zijn. NV schade keert uit per werkdag en elke maand kan meer of minder werkdagen hebben. Ieder jaar ontvangt u van ons een overzicht van wat wij aan u hebben uitgekeerd. Ook ontvangt u een uitkeringsoverzicht voor het komende jaar. Hierin staat hoeveel wij u het komende jaar gaan uitkeren. 

Blijft mijn uitkering elk jaar hetzelfde?

Stijgen de lonen in de Metaal en Techniek of Automotive branche per jaar met 2% of minder? Dan verhogen wij uw uitkering.

Stijgen de lonen meer? Dan beslissen wij met hoeveel procent wij uw uitkering verhogen (minimaal 2%). Wij bekijken elk jaar of wij uw uitkering kunnen verhogen. In januari sturen wij u hier een brief over.

De WIA-werknemersuitkering gaat omhoog in 2019

Jaarlijks bekijkt NV schade of er voldoende geld beschikbaar is om de uitkeringen te verhogen. We vinden het belangrijk dat de uitkeringen meegroeien met de lonen in de bedrijfstak. In 2019 is deze verhoging vastgesteld op 2,07%.